Methode

‘EEN IEDER OP ZIJN/ HAAR EIGEN NIVEAU LESGEVEN’

Kijkles

Wij vinden het erg belangrijk dat iedereen zich op zijn of haar gemak binnen de zwemschool voelt.
Daarom kiezen wij ervoor om iedere laatste week van de maand een kijkles in te plannen.

Kleine groepen

Doordat onze lessen uit kleine groepen bestaan kunnen wij ons echt focussen op ieder individu waardoor wij het maximale uit ieder kind kunnen halen.

Ontwikkeling

Iedere maand wordt de ontwikkeling van het kind binnen de zogeheten de 'Splashsysteem' bijgehouden. Op het moment dat het kind alle criteria op zijn/haar niveau heeft behaald, ontvangt het kind zijn/haar certificaat. Dit werkt erg motiverend en kunnen wij hierdoor de ontwikkeling van het kind goed in kaart brengen.


Digitalisering

De presentie van ieder kind wordt wekelijks door onze zwemonderwijzers op het tablet bijgehouden. Iedereen die bij ons staat ingeschreven heeft toegang tot het Splash softwaresysteem. Met dit systeem kunt u als ouder/verzorger de lessen afmelden, inhaallessen plannen, berichten teruglezen en veel meer.


Diploma

Wij vinden het belangrijk dat onze leerlingen net iets meer uit hun diploma halen. We kiezen er daarom voor de 'Zwemsurvivalmethode'. Bij deze diploma’s wordt er naast de zelfredzaamheid ook aandacht besteed aan hoe een kind zichzelf, maar ook een vriendje/vriendinnetje het beste in een noodsituatie kan helpen.

Deze serie bestaat uit:

A-diploma met Zwemsurvival (Zelfredzaamheid)
B-diploma met Zwemsurvival (Uitbreiden zelfredzaamheid, drijven met hulpmiddelen)
C- diploma met Zwemsurvival (Vergroten uithoudingsvermogen, redden van vriendje/vriendinnetje)